Как да спестим време от обработка на снимки с Lightroom Presets

posted in: ЩракБокс | 0

Фотографите нямат, изключително, много време за обработка на снимки. Всички сме наясно, колко важна част от добре изглеждащата снимка е добрата обработка. Един от вариантите, които може да ви влезе в употреба (и ще ви спести време) е използването на Lightroom Presets.

Какво е Lightroom Presets?

Това е предварително определена позиция на всички (или някои) от плъзгачите в Lightroom. С други думи, можете да редактирате снимка според вашите предпочитания с един клик, използвайки „присетите“ , а ако разултатът, който желаете не е достигнат вие, винаги, можете да си „поиграете“ още малко с плъзгачите, докато сте доволни от крайния резултат.

Как да създам свой собствен Preset?

Много лесно! След като редактирате снимката по начина, по който искате, трябва да запазите тези настройки.

 

Стъпка 1 – Натиснете върху Develop -> New Preset

 

Стъпка 2 – Задайте заглавие

 

 

Стъпка 3 – Маркирайте квадратчетата с вида настройки, които сте използвали. Ако сте променили баланс на бялото, експозиция и контраст, те трябва да бъдат маркирани. Така, следващия, път когато искате да използвате този „присет“ програмата автоматично ще промени тези три настройки, но ще остави всички други по подразбиране.

Стъпка 4 – Натиснете бутона Create. Готово!

 

Как това може да ви бъде полезно.

Една от привилегиите, да създадете свой собствен preset е партидното редактиране на снимки. Достатъчно е да редактирате само едно изображение и след това да приложите тези настройки върху толкова снимки, колкото желаете, само с едно кликване!

Другата, много важна, положителна черта е, че можете да използвате външни присети, които да поставите във вашият Lightroom и да направите снимките си, да изглеждат страхотно.

 

Така Lightroom присетите могат да улеснят живота ви и да ускорят времето за редактиране.

Съвсем скоро, ние от ЩракБокс ще ви предоставим, напълно безплатно, някои от нашите любими присети, както и кратко ръководство как да ги инсталирате в Lightroom.