ВИДЕО УРОК: Първи стъпки с Lightroom (за напълно начинаещи)

posted in: ЩракБокс | 0

Откакто първата версия бе пусната през 2007-ма година,  Lightroom се превърна в основен софтуера на много фотографи, както любители, така и професионалисти. Ако сте нови, и просто сте чували името „Lightroom“, може би се чудите какво точно прави, за какво бихте го използвали и как се различава от други известни програми като Photoshop.

Какво представлява Lightroom?

Lightroom е софтуер за обработване на „сурови“ (необработени) снимки, както и каталог – организатор на снимки.

Основното нещо, което трябва да знаете за Lightroom, е че той е предназначен да се грижи за вашите снимки от момента, в който ги копирате от картата си с памет на вашият компютър. В Lightroom можете да обработите снимка; да им добавите локация, за да покажете къде са били направени; да създадете снимка или слайдшоу; да ги отпечатате или да ги експортирате в други програми за по-нататъшна обработка.

Ето защо е толкова полезна и толкова популярна. Тя се превръща в център на вашия работен поток и въпреки че е достатъчно мощен, за да бъде използван самостоятелно, той се интегрира безпроблемно с програми като Photoshop. Можете да използвате Lightroom самостоятелно или в партньорство с други програми.

Видео

Това, което ЩракБокс ще ви предостави днес е видео, което е направено от, изключително талантливата фотографка Милка Делчева. В него, нагледно, ще можете да се запознаете как се работи с Lightroom, различните инструменти и панели за обработка на снимка.

Съвсем скоро, очаквайте и безплатни пакети за обработка на снимки, с които съвсем лесно (с един клик) ще можете да обработите любимите си изображения.