С какъв фотоапарат да започна?

posted in: ЩракБокс | 0

 

sapunerka.png

 

Днес основният въпрос, на който ще отговорим е – Коя е най-добрата камера за начинаещите фотографи?

Ако знаете, че фотографията ви е хоби, но точно сега не можете да се лишите от определена сума пари за по-хубав фотоапарат, най-доброто предложение за вас е да използвате вашият смартфон. Често насърчаваме хората, първо да се научат  да снимат страхотни снимки с телефона си, защото  наистина ви учи да бъдете креативни. Именно поради ограничените функции (спрямо DSLR) , които телефона ви дава, вие залагате не на техника, а само и единствено на вашите умения. Още един плюс, е че телефоните са изключително лесни за използване.


Dresden, Zwinger II

Галерия от страхотни снимки заснети  с телефон!

По-стари

Ако вече сте минали тази фаза и сте решили да инвестирате в по-добър фотоапарат, това което ви препоръчваме е да купите по-стар модел като Nikon D3100.

Вярно е че е модел от 2010 година, но повярвайте ни, снима страхотни снимки. Особено ако го комбинирате с „твърд“ обектив, като Nikkor 50mm 1.8f , ще имате възможност да се научите да снимате страхотни снимки. Обектив като този не може да приближава и отдалечава, но снима страхотни портрети, а ако сте фен на уличната фотография (да вървите и да ЩРАКате) това е перфектния обектив за вас.

 

Ако пък искате да стартирате с Canon ви препоръчваме Canon T2i или Canon T3i. Те са изключително евтини, снимат страхотно и плюс при тях е , че могат да заснемат FULL HD 1080p видео.

По-нови

1569_D3400_left.png
Nikon D3400

Не искате да си купувате толкова стар фотоапарат или фотоапарат втора употреба?

Това, което препоръчваме е Nikon D3400, малко по-скъп е, но определено си заслужава парите. Може да  снима до 5 фрейма в секунда и да прехвърля безжично снимките, които сте заснели на вашият телефон или таблет.

Canon 1300D от друга страна е също страхотна камера, на която можете да се учите. Може да снима напълно автоматично, но можете да я използвате и с изцяло ръчни настройки на бленда, ИСО, скорост на затвора.

Заключение

Това, което можем да кажем в заключение е, че няма особено значение, с какъв фотоапарат ще стартирате. Единственото, което е от значение е вашето желание и постоянство. Това, което прави една снимка уникална и с изключителна стойност не е скъпата техника, а вашата идея и изобретателност.